În 2003, în urma unei investiţii financiare importante, din partea lui Sorin Ovidiu Vântu, Realitatea TV s-a transformat dintr-un post de ştiri prăfuit şi fără identitate, într-un proiect costisitor, dar profesionist, jurnalistic, pe atunci cam singura staţie tv unde opoziţia vremii, astăzi la putere, puteau să-şi transmită politica. Asta a însemnat în primul rând o investiţie în oameni, nume cunoscute, precum Mihai Tatulici, Cristian Tudor Popescu, Mircea Dinescu, Sanda Nicola, Emil Hurezeanu, cei care au şi asigurat pentru început succesul comercial. Robert Turcescu, Răzvan Dumitrescu şi Melania Medeleanu făceau cu toţii parte din echipa postului încă înainte de rebranding-ul din 2003, atunci când Realitatea TV a semnat un contract de parteneriat cu CNN. Mai mult de atât, în ceea ce a privit managementul, oameni cu experienţă au fost transferaţi la Realitatea de la Intact, Pro, Ringier. Şi a părut o mişcare bună, considerând avântul în audienţă, până pe locul trei astăzi, înaintea multor posturi generaliste, ceea ce nu a însemnat şi fezabilitatea companiei.
Astăzi, situaţia la Realitatea TV e incertă. Robert Turcescu, cel care a fost primul nume mare al staţiei, a plecat la B1 pentru a prezenta, probabil după relansare, o emisiune similara cu Sinteza Zilei de pe Antena 3, după ce a încercat o perioadă formatul iniţial de la 100%. Răzvan Dumitrescu, părintele dezbaterilor halucinante care au împânzit piaţa, s-a mutat la Antena 3, cu audienţe peste ceea ce reuşeşte concurenţa în acelaşi slot orar. Au mai plecat, dintr-un motiv sau altul, moderatori şi ştirişti care au ţinut prime-time-ul la Realitatea TV pentru o perioadă îndelungată: Cosmin Prelipceanu, Sanda Nicola, Melania Medeleanu,
Oana Stancu şi Adrian Ursu, Adelin Petrişor, etc. dar şi din bucătăria internă, Sergiu Toader, Mihnea Vasiliu, Emil Hurezeanu, etc. ultimul continuând să apară ca invitat.
În prezent, pe post, în prime time, apar Andreea Creţulescu şi Corina Drăgotescu, ambele readuse pe ecran după ce au plecat de bună voie pentru o vreme, Radu Soviani, de la The Money Channel şi Cătălin Striblea, de la BBC şi apoi Realitatea FM. Sub nici o formă nume de anvergura celor de pe Antena 3, unde defilează Dana Grecu, Gabriela Vrânceanu-Firea, Răzvan Dumitrescu, Mihai Gâdea, cândva şi el moderator la Realitatea TV, Mircea Badea, Victor Ciutacu, fiecare de o calitate jurnalistică îndoielnică, însă moderatori ce atrag un public considerabil.
Când va pricepe Realitatea TV ca nu îşi mai poate permite să creeze personalităţi sau ocazii de atac pentru concurenţă? Îşi mai poate permite postul să piardă teren? Tot ce se petrece acolo pare făcut din inerţie, fără un format puternic şi credibil care să repoziţioneze Realitatea TV altfel decât o copie a Antenei 3, mari şanse nu anticip. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...