Puţin context. Afirmaţia e făcută* pe un blog ce promovează nu doar sistemul de home school, dar şi prejudecăţi larg îmbrăţişate de o anumită parte din populaţia americană, ca de exemplu, Obama e socialist*, liberalii sunt nebuni*, da religiei, nu guvernului* şi alte asemenea bazaconii, de o persoană ce se declară transexual ipocrit. Cineva care, pentru a înţelege complexitatea emoţiilor, se intoarce spre credinţă, deşi se susţine vehement contrariul, iar pentru a se accepta crede că nu e necesar să îşi deschidă orizonturile.
Înapoi la titlu. Poponarii sunt perverşi care vor să-i atragă pe copii pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei. Serios? Pentru că nu există nici un studiu care să demonstreze asta*. Astfel de idei preconcepute sunt uşor de contrazis*, dar încercarea de a-i convinge pe aceia care le acceptă de neadevărul lor, deşi numărul acestora a scăzut simţitor în ultimele decenii, nu e o sarcină la fel de uşoară. Şi poate că ignoranţa celor care emit astfel de afimaţii belicoase n-ar trebui luată în considerare, dar, aşa cum Rachel Maddow a arătat la un moment dat în emisiunea ei, distorsionarea realităţii poate avea consecinţe grave asupra unor indivizi altfel nevinovaţi.
În Uganda, un proiect de lege* propune incriminarea homosexualităţii până acolo încât o persoană ce a întreţinut relaţii homosexuale şi are HIV e condamnată la moarte, iar cei care cunosc persoane gay
şi nu-i raportează, riscă pedeapsă cu închisoarea. Cum justifică iniţiatorul legii această propunere? Ei bine, folosind cam aceaşi mentalitate din comentariul de mai sus, susţine că o astfel de legislaţie va duce la protecţia familiei şi... aţi ghicit, a copiilor. Cu toate că nu au împotriva cui să-i protejeze. Deşi, de-a lungul anilor, n-a exista nici o dovadă în acest sens, David Bahati, se foloseşte de o prejudecată veche pentru a împinge o lege care, dacă va fi aprobată, va duce la condamnarea multor oameni.
De apreciat felul calm, informat şi asezat în care Rachel Maddow a desfăşurat acest interviu, dar şi modul în care l-a încheiat.



Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...